diensten

waarom kiezen voor Fairfax?

verkoop onderneming

Fairfax Corporate Finance begeleidt u bij het volledige verkoopproces van uw onderneming. Wij fungeren als klankbord en als buffer tussen u en potentiële kopers. Het kan uiteraard ook zijn dat u op zoek bent naar een opvolger voor uw familiebedrijf. Kiezen voor bedrijfsopvolging is een belangrijk besluit met vaak grote gevolgen. Fairfax kent de complexiteit en de vereiste discretie en de eventuele positie van het zittend management (management buy-out). Daarnaast kunnen wij u adequaat adviseren over de financiële en fiscale gevolgen van een bedrijfsopvolging.

koop onderneming

Wilt u uw organisatie uitbreiden door één of meerdere overnames? Fairfax Corporate Finance begeleidt u bij het volledige traject van overname. In een oriënterend gesprek bespreken we de motieven voor koop en het business model van uw onderneming die de uitgangspunten vormen voor het acquisitietraject. Met het zoekprofiel kunnen wij kandidaten identificeren en benaderen en u begeleiden in een succesvol acquisitieproces. Wij begeleiden ook ervaren managers bij de koop van een geschikte onderneming (management buy-in). Bij deze MBI kandidaten verzorgen wij ook vaak de financiering, bancair of samen met een private equity bedrijf.

advies op maat dankzij sectorkennis

Fairfax is dankzij de chemische achtergrond van haar adviseurs gespecialiseerd in de chemische en kunststofverwerkende sector. Fairfax is de enige partij met een unieke ervaring in de chemische distributie. Door deze combinatie zijn wij in staat om u zeer specifiek te adviseren. Daarnaast heeft Fairfax veel ervaring met technische groothandels.

strategische advisering

Dankzij onze sector kennis adviseren wij onze klanten over de te volgen strategie. Vaak heeft dit te maken met groei, krimp of optimalisatie van activiteiten. Strategiebepaling gaat over het zich richten op welke markten en hoe deze tot bloei te brengen.

referenties

over fairfax

De werkwijze van Fairfax Corporate Finance is professioneel, pragmatisch, gedreven, integer en innovatief. We doen wat we beloven en zijn sterk in het maken van intelligente combinaties. In een persoonlijk en vrijblijvend eerste gesprek inventariseren wij uw wensen en behoeften op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, overname van of verkoop van uw onderneming. We bespreken met u in detail onze dienstverlening. Door een goede verdeling van wat wij en wat u kunt voorbereiden, kunnen de kosten laag gehouden worden. Samenwerking en coördinatie. Doorgaans heeft Fairfax de regie bij de opdracht. Natuurlijk werken we daarbij nauw samen met u en uw accountant. Door een nauwkeurige afstemming maken we optimaal gebruik van ieders kennis en kunde. Fairfax probeert u daarbij zoveel mogelijk te ontlasten. Zo hebt u genoeg tijd over voor uw onderneming.

TEAM

Uploaded image

Drs. Peter Schouten

director
Peter Schouten is a chemist and had various positions in the chemical and the oil industry, and the banking sector. Peter served as Senior Financial Analyst and gained a lot of experience especially within the European chemical industry.
Uploaded image

drs. Martin Schor

management consultant
Martin Schor is bedrijfseconoom en volgde post- universitaire opleidingen in marketing- en verkoopmanagement. Martin bekleedde diverse leidinggevende en commerciële functies in de chemie, olie-industrie en internationale groothandel.

contact ons